ÇAMOLUKTA
ARICILIK

8 Şubat 2008 Cuma

SABİT ARICIK İÇİN KAPAK MODELİ

Sabit arıcılık yapan arkadaşlara öneririm kovan kapağın içine giriyor kesinlikle su alma diye bir derdi yok hemde çerçevelerle kapak arasında altı veya yedi santim boşluk olduğundan keke baskı uygulayıp arı ölümüne sebep olmuyor kapak iç ölçüleri kovan ölçüsünden birer santim büyü olacak ozaman çuval saman yastığı gibi şeyleri koyduğunuzda rahatlıkla kapanıyor mesela kovan 52x43 ise kapak içi ölçüsü 53x44 olacak.

3 yorum:

muratakın dedi ki...

Sayın Bahtiyar Kor:

52 x 43 standart ölçüsünü yeni duyuyorum.
Sizin kovan ölçüleriniz farklı demekki.

Saygılar.

BAHTİYAR KOR dedi ki...

ya kardeşim sizin göreviniz hata aramakmı ben orda mesela diyorum seninkiler yarım santim uzun veya bir santim kısa ben standart diye bişimi yazdım amacın ne ben o kadar yazdım alırsın almazsın beni pek ilgilendirmiyor sende bişi yazda okuyalım hata arama benim kovanlarım 43x52,5 mahsurumu var standartını söyle ozaman türkiyede neyin standardı varda töbe ya...

muhteşem turunç dedi ki...

Bahtiyar abi murat hocamla tanışmadığın belli. Ben kendisini beyaz kovandan forumda takip ettiğim gibi şahsende tanıdım. Emekli öğretmen hem bilgili hemde arıcılık konusunda çok ilgili ve bidklerini paylaşmayı seven biri.Zannedersem mesela derken keşke standart kovan ölçüsü verseydin demek istedi. Birde bizler öğretmenlerin önünde her zaman saygıyla eğiliriz o yüzden oda biraz öğretmen tavrıyla yazmış zaten buda bu güne kadar yetiştirip topluma kazandırdığı öğrecilerden dolayı fazlasıyla hakkıdır.